Γλυκαντικές ουσίες


Γιατί χρησιμοποιουμε συνδυασμό των γλυκαντικών;
Δεν υπάρχει μία χαμηλής ή όχι σε θερμίδες γλυκαντικης υλης που μπορεί να ταιριάξει με τη γεύση και τη λειτουργικότητα της επιτραπέζιας ζάχαρης (σακχαρόζη), αλλά με ένα μίγμα χαμηλής και όχι σε θερμίδες γλυκαντικων ουσίων μπορουμε να επιτύχουμε μια γλυκύτητα που είναι πολύ κοντά. Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα γλυκαντικών μπορουμε επίσης να μειώσουμε το ποσό του συνολικού γλυκαντικόυ που απαιτείται για την απόκτηση της επιθυμητης γλυκύτητας. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές γλυκαντικές ουσίες έχουν συνεργιστική δράση (δηλαδή, τη γλυκύτητά τους, σε συνδυασμό είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα της γλυκύτητά τους, εάν χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά). Χρησιμοποιώντας ένα μείγμα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σταθερότητα του προϊόντος.


Τι είναι οι χαμηλές σε θερμίδες γλυκαντικές ουσίες;

Χαμηλής σε θερμίδες γλυκαντικές ουσίες είναι τα γλυκαντικά που δεν συμβάλλουν θερμίδες στη διατροφή. Κοινες χαμηλες σε θερμίδες γλυκαντικές ουσίες περιλαμβάνουν Stevia, ασπαρτάμη, κάλιο ακετοσουλφάμης, τη σουκραλόζη και ζαχαρίνη.


Είναι η ενανθράκωση σε ένα αναψυκτικο ασφαλής;

Ναι. Όπως και με άλλα συστατικά τροφίμων, το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο χρησιμοποιείται στα αναψυκτικα, έχει επιθεωρηθεί από τις ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο και η ασφάλειά του έχει επιβεβαιωθεί.

Ξινό νερό
Παπαγιάννης Φλώρινας
Image

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπαγιάννης, Φλώρινας info@florinas-dinaki.gr Τηλ: +30 2385041690 Φαξ: +30 2385042585 Image   Florinas Dinaki

NEWSLETTER