Η Εταιρία

Η βιομηχανία αναψυκτικών «Αφοί Δινάκη Ο.Ε» αποτελεί μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον «Παπαγιάννη» του νομού Φλώρινας, το πεδινό κεφαλοχώρι σε απόσταση μόλις 10 χμ ανατολικά της πόλης και σε υψόμετρο 670 μέτρων που φημίζεται για τις μοναδικές πηγές «ξινού» (φυσικώς ανθρακούχου) νερού. Το περίφημο αυτό για την καθαρότητα και τις ευεργετικές του ιδιότητές νερό, αναβλύζει ελεύθερα από παλαιοτάτων χρόνων στην περιοχή μας από βρύσες (ιδιωτικές και δημόσιες) και πηγάδια. Ένα από τα πηγάδια αυτά, περιήλθε στην κατοχή του παππού Πέτρου Δινάκη περί τα τέλη του 19ου αιώνα. Τα πηγάδι αυτό γρήγορα ξεχώρισε για την ποιότητα και την καθαρότητα του νερού του: πλήθος περιοίκων και όχι μόνο έσπευδαν να προμηθευτούν το μοναδικό νερό για να ικανοποιήσουν πληθώρα αναγκών τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως την αξία του εν λόγω νερού είχαν ανακαλύψει ήδη από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο γαλλικά στρατεύματα που στρατοπέδευαν με τα ζώα τους τριγύρω.

Κάπως έτσι λοιπόν και πάνω από τον πολύτιμο αυτό θησαυρό στήνεται το 1971 η πρώτη επιχείρηση παραγωγής αναψυκτικών της περιοχής στην οποία συμμετείχαμε ως μέτοχοι. Το 1983 ιδρύεται η οικογενειακή μας επιχείρηση από τον Λάζαρο και Δημήτριο Δινάκη, η οποία λειτουργεί στη σημερινή της μορφή υπό την επωνυμία «Αφοι Δινάκη Ο.Ε.». Εντός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, στον αύλιο χώρο αυτής, συναντά κανείς και σήμερα το ιστορικό πηγάδι. Από τότε μέχρι σήμερα, αντλούμε με μεράκι το δώρο της φύσης στην περιοχή μας και συνταιριάζοντάς το με εξαιρετικής ποιότητας ελληνικούς χυμούς και φυσικές πρώτες ύλες, παράγουμε ένα αναψυκτικό ανώτερης ποιότητας και γεύσης. Η μακροχρόνια εμπειρία μας, η τεχνογνωσία, η έρευνα και η φαντασία σε συνδυασμό με το σεβασμό και την
αγάπη μας για την τέχνη του αναψυκτικού, ήταν ανέκαθεν πυξίδα μας στο ταξίδι με προορισμό την παραγωγή ενός μοναδικού προϊόντος: Ενός αναψυκτικού που σέβεται και συνδυάζει όπως κανένα άλλο το παρελθόν με το παρόν, το φυσικό με τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες και την παράδοση με την καινοτομία.
ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παραγωγική διαδικασία είναι ελεγχόμενη -ώστε τα προϊόντα να μην αλλοιώνονται και να φτάνουν στον καταναλωτή πάντα φρέσκα- και μη μαζική με τη σύγχρονη έννοια, καθώς φροντίζουμε να μην πραγματοποιούμε υπεράντληση του ξινού νερού. Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως η παραγωγή φιαλών P.E.T πραγματοποιείται στις εκαταστάσεις του εργοστασίου μας. Στη «Φλώρινας Δινάκη Ο.Ε» επί σειρά ετών μεταλαμπαδεύουμε τα μυστικά του αναψυκτικού πάππου προς πάππου, βελτιωνόμαστε καθημερινά και υπηρετούμε πιστά τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού που μας εμπιστεύεται .Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως η παραγωγή φιαλών P.E.T πραγματοποιείται στις εκαταστάσεις του εργοστασίου μας.

1940

Παραδοσιακό Πηγάδι με ξινό νερό στον Παπαγιάννη Φλώρινας, Ιδιοκτησία του Πέτρου Δινάκη 1940

1960

Ο πολύβουος, καμπίσιος, Παπαγιάννης του 70’, γνωστός για το πολύ ξινό νερό των πηγαδιών του, δρόσιζε μικρούς και μεγάλους Παπαγιαννήτες από τα παλιά, τη χάριζε και σε όσους τον επισκέπτονταν σε μέρες γιορτινές κυρίως. Παλαιότερα, διατηρημένο σε πήλινες στάμνες, φυλαγμένο κάτω από την δροσιά των διάσπαρτων γκορτσιών του κάμπου, συντρόφευε τους εργάτες της γης, ανακουφίζοντας τους από τον καλοκαιρινό κάματο.

1970

Με την φίρμα “ΑΪΔΙΝΙΟΥ”, έγινε πιο πολύ γνωστό και στην Θεσσαλονίκη, οπού υπήρξε το κεντρικό πρατήριο του εργοστασίου.Ο νεαρός Δινάκης Δημήτρης, παρακολούθησε βήμα βήμα το χτίσιμό του και τους έμπειρους Ιταλούς Μηχανολόγους και έβαλε στα σκαριά τη θέληση του να δημιουργήσει εξ αρχής το δικό του Νέο εργοστάσιο παράγωγης ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ.

1983

Ο πολύς κόπος, η μεγάλη όρεξη, η μεθοδική δουλειά και η μικρή οικονομική βοήθεια για το ξεκίνημα, ήταν αυτά που υλοποίησαν το όνειρό του. Το καλοκαίρι του 1983, έγιναν τα εγκαίνια του εργοστασίου με την επωνυμία ΦΙΟΡΙΝΑ “ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ”. Ακούραστος φύλακας και βοηθός ο πατέρας Λάζαρος Γ. Δινάκης.

1985

Από τότε ο δρόμος μακρύς. Η δουλειά από τον παππού, στον πάτερα και μετά στα παιδιά, ακλουθεί τον δρόμο της ζωής. Η ευλογία των προγόνων, το Δώρο της γης, η θέληση κι η όρεξη για δουλειά των νεοτέρων αποδίδει καρπούς. Ο σεβασμός προς το “όξινων ύδωρ”, υπήρχε και θα υπάρχει.

2001

Το 2001 Ξεκινάει η παραγωγή μπουκαλιών P.E.T στο εργοστάσιο μας ,παράλληλα ολοκληρώνεται το rebranding της εταιρείας το οποίο περιλαμβάνει καινούργιο σχεδιασμό φιάλης , ετικέτας , λογοτύπου και website.

2010

Το φυσικο αναψυκτικο Φιονα ειναι το Πρωτο Ελληνικο αναψυκτικο το οποιο συνδιαζει το πανελληνιως γνωστο Ξινο νερο Φλωρινης(φυσικως ανθρακουχο), τους φυσικους Ελληνικους χυμους φρουτων,και τις Χαμηλες θερμιδες.

Σήμερα

Σήμερα η Εταιρία “ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΙΝΑΚΗ”, απλώνει τα φτερά της όσο μπορεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ο υπεύθυνος ΠΕΤΡΟΣ ΔΙΝΑΚΗΣ συνεχίζει τη δουλειά του με υπομονή, μεθοδικότητα και σεβασμό. Διπλά του η οικογένεια του, οι καθημερινοί του συνεργάτες και όλοι οι Έλληνες συνεργάτες, που συμπληρώνουν τη σταθερή ποιότητα των Παραδοσιακών ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ.